28 Ekim 2011 Cuma

YALANCI TAVUK GÖĞÜSÜ

Malzemeler:
  • 150 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı nışasta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
Yapılışı:
Yağı tencerede erit. Un ve nışastayı içinde kavur. Kalan tüm malzemeleri ekle. Muhallebi kıvamına gelene kadar kavur. Tencereyi ocaktan al. Mikserle ılınana kadar çırp. Alüminyum folya kaplı tepsiye muhallebiyi dök. Buzdolabında soğut. Daha sonra dilimle ve üzerine tarçın serperek servis yap.
Not: Bizim yediğimiz tavuk göğüsü tatlısını servis tabağına alırken ikiye katlayarak almışlar. O yüzden kalın gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder