19 Ekim 2011 Çarşamba

buz gibi `Kırmızı Sorbe`

Kırmızı Sorbe (Beerensorbet)
3 su bardağı karışık çilek ve üzümler ( çilek, frenk üzümü, böğürtlen, ahududu, likapa) *
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
limon kabuğu ve bir limonun suyu

Orta boy bir tencerede şekeri ve suyu 5-10 dakika kaynatın. Surup kıvamına gelmesini sağlayın. Soğumaya bırakın. Temizlediginiz, yıkadıgınız çilekleri soğuyan suruba ekleyip bir taşım kaynatın. Blenderden geçirin. Çekirdeksiz bir sorbe istiyorsanız karışımı süzün. Soğuyan karışımı dondurma makinenizin kullanım kılavuzuna göre haznesine aktarıp karıştırmayı başlatın. Gerekli süre bittikten sonra hava geçirmeyen plastik bir kaba boşaltıp 1-2 saat buzlukta beklettikten sonra servis yapın.
*Dondurulmuş meyve kullanırsanız daha önce buzdolabında çözülmüş olmasına dikkat edin.
Erdbeeren: çilek
Himbeeren: ahududu
Heidelbeeren: likapa, yaban mersini
Brombeere: bögürtlen
(rote) Johannisbeeren: (kırmızı) frenk üzümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder