Çikolata Kalpler
150gr çikolata
(mesela Kochschokolade veya başka tercih ettiğiniz bir çikolata çeşidi)
Üzeri veya içi için:
tercih ettiğiniz herşey
mesela kuru üzüm, kuru lavanta, jelibonlar
fındık, fıstık, başka sevdiğiniz kuruyemişler
veya diğer türlü türlü çikolata süsleri
Çikolatayı benmarie usulü eritin. Yani bir kaba biraz su doldurun başka bir kaba çikolotayı yerleştirin sonra bu kabı su dolu tencerenin içine oturturun. Suyu hafif-orta ateşte ısıtın. Çikolata eritirken kesinlikle alttaki suyun kaynamaması gerekiyor. Parmağınızı erimiş çikolatanın içine soktuğunuzda ılıksa ve de parmağınız yanmıyorsa sıcaklık ise başlamak için uygun demektir. Çikolatanın lezzet olarak içine eklemek istediklerinizi şimdi ekleyin. Kenarları yükseltilmiş yağlı kağıda dökün çikolatayı. Eğer üzerini süslemek istiyorsanız şimdi üzerini kaşık yardımı ile düzeltiginiz çikolatanın üstüne serpiştirin. Serin bir yerde hafif sertleşmeye bırakın. Çikolata fazla sertleşmeden kalpli kurabiye kalıpları ile kesin. Dolapta dinlendirdikten sonra servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder