29 Kasım 2011 Salı

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

bu tarıfı bır sıteden aldım sızlerle paylasmak ıstedım
PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER;

yufka 

İÇ MALZEMESİ;

patates ( haşlanmış olucak ) 
soğan 
tuz 
sıvı yağ 
maydonoz

SOSU İÇİN ;
1 yk sıvıyağ
1 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN ;

susam 
1 tane yumurta 

YAPILIŞI;
**patatesleri haşlayıp soyduktan sonra eziyoruz .
**sıvıyağ soğan ile kavurunca patatesleri ekleyip tuz ialve ediyoruz
**maydonoz larıda ekleyip iyice karıştırıyoruz

**yufkayı dörde bölüp üçgen yapıyoruz
**patatesli harcı geniş olan kısma koyuyoruz 
**sıvıyağlı su karışımından 1 yk döküp gül böreğimizi sarıyoruz.
**yağlı kağıtlı tepsiye dizip üzerine yumurta sürüp susam döküyoruz
**200 derecede pişiriyoruz,
**afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder