19 Ekim 2011 Çarşamba

Saraylı Lokum Kurabiye

Malzemeler:
250 gr tereyağ, oda sıcaklığında yumuşatılmış,
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
2 yemek kaşığı yoğurt
200 gr mısır nişastası
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un (320 gr kadar)
İçi için:
20 adet güllü lokum
süslemek için yarım su bardağı kırılmış hafif kavrulmuş fındık
Yapılışı:
Yumuşak tereyağı ve şeker iyice karıştırılır. Yumurtanın akı ayrılır. Sarısı yağlı şekerli
karışıma eklenir. Diğer malzemelerde eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur dörde bölünür.
Her parça 50 cm lik rulo yapılır. Hafif unlu zeminde, Merdaneyle açılır. Uzunlamasına dörde bölünen lokumlar içine dizilir. Hamur kapatılarak yeniden rulo yapılır. Aynı uzunlukta kalmasını dikkat edin. 2.5 parmak genişliğinde kesilir. (ben lokumlarım boyunda kestim.) Önce yumurta akına sonra fındık kırığına sadece kenarları batırılır. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.180 derecede pembeleşmeden pişirilir. Üzerine bolca pudra şekeri serpip servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder