28 Ekim 2011 Cuma

Köfteli Havuçlu Yoğurt Çorbası

Malzemeler:
  •  250gr az yağlı kıyma
  • Yarımsu bardağı pirinç
  • 1 orta boy havuç
  • yeterince tuz karabiber
  • 1 adet yumurta
  • Yarımsu bardağı yoğurt )istenirse (ben çocuklar için tercih ediyorum)
  • 1 çorba kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
  1. Ayıklanıp yıkanan pirinç, kıymanın tamamı karabiber ve tuz ile yoğurulur. Fındıktan biraz daha büyük toplar haline getirilir.
  2. Havuç rendelenir.
  3. Derin bir tencerede kaynamakta olan 2 lt kadar tuz ilave edilmemişsuya köfteler ve havuç rendesi atılır. 15 dk kadar pişirilir.
  4. Başka bir kapta, yoğurt, yumurta ve un çırpılarak terbiye yapılır. Azar azar yemeğe ilave edilip 10dk daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Not: İsteğe bağlı olarak üzerine yağda nane

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder