19 Ekim 2011 Çarşamba

Etli Ispanak Beğendi

Etli Ispanak Beğendi
600 gr dana veya kuzu kuşbaşı
400gr ıspanak*
2 çorba kaşığı un
75 gr tereyağı
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
2-2.5 su bardağı süt
tuz
pulbiberi
kekik
Yapılışı:


1. Öncelikle ıspanakları ayıklayıp yıkayın. Teflon bir tavaya koyup, üzerine yağ ve su eklemeden pişirin.
2. Ispanaklar suyunu çekince ocaktan alın sonra el yakmayacak ısıya gelince çok ince olarak doğrayın.
3. Tereyağını tavada eritin, ünü ekleyin ve kavurun. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. İstediğiniz yoğunluğa göre sütü daha az veya daha fazla ekleyebilirsiniz. Tuzunu ayarladıktan sonra ateşten alın.
4. Ispanakları hazırladığınız karışıma ekleyin, kaşarları da ekleyin, tümünü karıştırıp servis tabağına alın.
5. Etleri bir tencereye alıp az tereyağı ile kavurun. Pişmeye yakın tuz ve tane biberle tatlandırın. Servis tabağındaki ıspanağın üzerine eti ilave edin. Bir miktar rendelenmiş kaşarpeyniri veya pulbiberi süsleyip sıcak servis yapın.
*dondurulmuş ıspanak kullanırsanız önceden çözülmesini sağlayın ve doğrayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder