23 Ekim 2011 Pazar

ÇİÇEK EKMEK ( PAPATYA EKMEK )

Bu tarifi www.40firinekmek.com  aldim...Ama birkaç değişiklik yaptim  tarifte....Asıl tarif için yolu biliyorsunuz J

Malzemer:
2 ¼  su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı instant kuru maya
1 çorba kaşığı tozşeker¾ silme tatlı kaşığı tuz¼ bardak süt¾ bardak su2-3 yemek kaşığı sıvıyağÜstü için 1 yumurta sarısıÇörek otu,susam

Yapımı:
Un,tuz,maya ve şekeri derin bir kapta karıştırıp sıvıyağı, oda sıcaklığındaki su ve sütü ekleyin.Hamur toparlandıktan sonra 10 dk daha yoğurup yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakin.         İlk mayalanması biten hamuru 1 tanesi büyük diğerleri eşit olan 9 bezeye ayırin.Bezeleri elinizle  yuvarlayin.Büyük beze ortaya gelecek şekilde yağladığiniz tepsiye çiçek şekli vererek bezeleri yerleştirin.Üstünü kapatıp 45-50 dk da bu şekilde tekrar mayalanmaya bırakin.Bu işlem de bitince iyice çırpılmış yumurta sarısını fırça ile bastırmadan nazikçe ekmeğin üstüne sürun.Çörek otu ve susam serpip önceden ısıttığiniz 220 derecedeki fırına verdin.Üstü güzelce kızarana kadar pişirin.Yarım saate kalmadan pişiyor.Ekmeğinizi sıkça kontrol  etmeyi unutmayinJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder