28 Ekim 2011 Cuma

AYVA REÇELİ- AYVA KOMPOSTOSU

Malzemeler:
  • 1.5 kg ayva
  • 1.5 kg şeker
  • 6 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
  1. Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın.
  2. Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın.
  3. Bir tencereye altı su bardağı su koyup, ayvaları bu tencereye atın. Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın.
  4. Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin. Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın.
  5. Şurup kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.Afiyet olsun.

Malzemeler:
  • 2 Ayva
  • ½ kg şeker
  • 4 su bardağı su
Yapılışı: 
  1. Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp, istediğiniz şekilde doğrayın.
  2. Suyu kaynatıp, şekeri ekleyin, 1 dakika kaynadıktan sonra ayva çekirdeklerini ekleyin, 10 dakika kaynattıktan sonra ayvaları ve kabuklarını ilave edin. Ağır ateşte 25 dakika kaynatın.
  3. Ayvalar piştikten sonra, iyice soğuyana kadar tencerenin kapağını kapalı tutun. Soğuk olarak ikram edin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder